Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Stormweer geen gevaar voor Amerikaanse economie, in tegendeel

Het noodweer teistert de Verenigde Staten van Amerika, sinds zondag is orkaan Irma aan land gegaan in Florida en zaait vernieling over de hele linkerflank. De komende dagen trekt de orkaan verder het binnenland in maar welke gevolgen heeft dit voor de Amerikaanse economie? William Dudley beweert dat, tegen alle verwachtingen in, de economie een ‘boost’ zal krijgen.

Brengt het noodweer klappen toe aan de heropleving van de Amerikaanse economie of werkt ze de economische activiteiten net in de hand? Een terechte vraag waar vooral beleggers nieuwsgierig naar zijn naar het antwoord omdat de gevolgen van het noodweer een indirecte impact hebben op de financiële markten.

Volgens William Dudley, president van de Federal Reserve in New York, is er veel financiële schade op korte termijn omdat er verschillende activiteiten zijn die verstoord worden door het noodweer. Mensen kunnen niet gaan werken, bedrijven liggen stil, transport wordt gehinderd, etc…

Maar dit alles is slechts van tijdelijke aard, op termijn is de verwoesting zelfs ‘positief’ voor de Amerikaanse economie omdat er ‘werk’ wordt gecreëerd om alles opnieuw terug op te bouwen en herstellen. Dudley zegt er ook wel even bij dat het zeer spijtig is van al het menselijk leed.

Orkaan Irma zal volgens hem geen invloed hebben op de beslissing van de Federal Reserve. Het plan is om het monetaire beleid verder af te bouwen door middel van renteverhogingen en het opkuisen van de handelsbalans. Enkel weet men nog niet zeker in welke tempo de ‘rate hikes’ zullen plaatsvinden, de geplande verhogingen lopen nu al aardig wat vertraging op.

Fed officials verwachten dit jaar tenminste nog één ‘rate hike’ maar marktkenners zijn sceptisch en denken dat we pas begin volgend jaar een nieuwe renteverhoging gaan zien omwille van het zwakke inflatiecijfer en zeker op korte termijn door de verwoestingen van orkaan Irma.

Ook Dudley beseft dat de economische data op korte termijn in het gedrang komen door het noodweer maar hij verwacht wel dat diezelfde gegevens flink zullen herstellen begin 2018 mede ‘dankzij’ de noodzakelijke heropbouw en herstellingen in de getroffen gebieden.

Bronnen: CNBC, Beursduivel

Foto: Wikimedia

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.