Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Beurssentiment op niveau van het jaar 2000

Het is je ongetwijfeld opgevallen, de koersen op de financiële markten zitten al een geruime tijd in de lift en dat stemt beleggers en investeerders gelukkig. Het is namelijk zo dat het beurssentiment op het hoogste niveau staat sinds het jaar 2000, alleszins voor de Amerikaanse beurzen dan toch, dat blijkt uit een peiling van Wells Fargo en Gallup.

De stijgende beursindexen verraden hoe beleggers zich voelen op de financiële markten, of is het andersom? Het één heeft uiteraard met het ander te maken, kortom, het sentiment zit goed dankzij het gegroeide vertrouwen van beleggers en investeerders in de aandelenmarkten.

Dat blijkt uit de US Investor Optimism index, aan de hand van deze indicator kan het sentiment nauwgezet in de gaten worden gehouden. Op de grafiek, die je via Gallup kan bekijken, kan je zien dat de ommekeer plaatsvond in 2009 om vervolgens te stijgen naar het hoogste niveau sinds het jaar 2000.

Beleggers zijn dus bijzonder optimistisch over de vooruitzichten op de financiële markten. Volgens een peiling blijkt dat het aantal optimisten meer dan verdubbeld is ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar is 25 procent ‘zeer optimistisch’, vorig jaar was dit nog ‘amper’ 11 procent in dezelfde periode.

De stijging van februari 2016 tot en met nu is de hardste stijging van de afgelopen 20 jaar. De laatste paar jaar worden gekenmerkt door beursindexen die het ene hoogterecord na het andere slopen.

Aandelen zijn nu al bijna acht jaar op rij aan het stijgen zonder een ernstige correctie. Het lijkt ook alsof de beurzen bestand zijn tegen negatieve factoren en tegenvallend nieuws. Echter rijst er de vraag hoe lang deze aanhoudende ‘rally’ nog zal blijven duren?

Er wordt gevreesd voor een nieuwe aandelenbubbel maar economen beweren dat de lage rente in het voordeel speelt van de aandelenmarkten vermits mensen op zoek gaan naar alternatieven voor de spaarrekening. Zolang de rentes niet massaal beginnen te stijgen, is er geen reden tot paniek.

Bronnen: BeursduivelGallupMarketupdate

Foto: OTA Photos – Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.