Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Jamie Dimon lijkt de koers van Bitcoin te bepalen

Jamie Dimon, topman van de Amerikaanse zakenbank JP Morgan Chase, heeft een slecht einde voorspeld voor de Bitcoin.

Opvallend genoeg lijkt de koers daar flink op te reageren.

Tulpenbollen

Dimon deed zijn uitspraken tijdens een conferentie over financiële dienstverlening. Hij noemde de digitale munt fraude en erger dan de tulpenbollenmanie in de zeventiende eeuw.

Bij dat laatste refereerde de bankier aan de speculatie op tulpenbollen in de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën in de zeventiende eeuw.

De Amerikaan deed zijn uitspraken bij een conferentie van Barclays Financial Services.

Tegenstrijdig

Als er ooit een handelaar bij zijn bank in Bitcoins zou handelen zou Dimon hem meteen ontslaan.

Dimon:

I’d fire them in a second. For two reasons: It’s against our rules, and they’re stupid. And both are dangerous

Daar hield Dimon niet op. Hij stelde ook dat Bitcoin uiteindelijk zal ontploffen.

Dat betekent niet dat de topbankier stelt dat de Bitcoin snel en hard zal dalen, volgens hem staat er geen limiet op de uiteindelijke prijs.

Daarnaast gaf hij zelfs aan dat zijn dochter geld had verdiend aan Bitcoin.

Flinke daling

Opvallend genoeg daalde de bitcoin hard nadat de uitspraken van Dimon naar buiten kwamen.

De cryptomunt noteert nu onder de 3.800 dollar, daar waar twee weken geleden nog een piek van meer dan 5.000 dollar werd neergezet.

Bitcoin is in een jaar tijd zo’n vier keer zoveel waard geworden. Bij andere cryptomunten zoals Ethereum is de waardestijging nog veel harder gegaan.

Daarnaast is de markt voor cryptomunten dit jaar explosief gegroeid. Inmiddels zijn er meer dan 1.000 cryptomunten in omloop met een gezamenlijke waarde van zo’n 132 miljard dollar.

Dat is wel een stuk minder dan de 175 miljard dollar twee weken geleden.

China

De werkelijke reden van tijdelijk hevige daling is waarschijnlijk te vinden in het feit dat er voor het eerst een handelsplatform in China is gesloten.

China zou goed zijn voor een marktaandeel van 23 procent als het gaat om de handel in Bitcoin.

Afgelopen weekend kwamen de eerste verhalen naar buiten dat de Chinese centrale bank dit soort handelsplatforms voor cryptomunten wil sluiten.

Ook kondigden Chinese overheidsinstanties eerder aan de lancering van nieuwe cryptomunten, de zogenaamde ICO’s, tijdelijk te verbieden.

Bronnen: Bloomberg, Fortune, Coin Market Cap

Foto: Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.