Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Opluchting op markten

De huidige beursweek is er één van opluchting. De grote indices gingen er reeds vlot op vooruit. Er kunnen verschillende redenen worden aangehaald voor het herwonnen optimisme na enkele hardere weken.

De opluchting onder beleggers kan verklaard worden door:

  • De spanningen rond Noord-Korea die ietwat zijn gaan liggen. Ten eerste kwam er geen raketlancering afgelopen weekend. Dit werd nochtans gevreesd aangezien het land dit vaker doet tijdens de nationale vieringen. Op die manier laten ze graag hun macht zien aan de rest van de wereld en vooral hun grote vijanden, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Daarenboven werd er in de VN veiligheidsraad unaniem voor een pakket sancties tegen het communistische land gestemd. De maatregelen waren minder verregaand dan sommigen hadden gehoopt, maar Rusland en China stelden geen veto. Zo wordt de invoer van olie in Noord-Korea beperkt, net als de uitvoer van textiel en wordt er paal en perk gesteld aan de praktijk waarbij Noord-Koreanen die in het buitenland werken geld opsturen naar Noord-Korea.
  • Orkaan Irma raasde afgelopen weekend over Florida maar zorgde uiteindelijk voor minder schade dan gevreesd.
  • Tenslotte kan er verwezen worden naar de Amerikaanse debt ceiling waarover vorige week een voorlopige beslissing werd genomen. Daardoor werd een crisis vermeden.

De aandacht gaat terug naar de economische cijfers en die zijn over het algemeen goed.

Duitse verkiezingen

Een, weliswaar beperkt, aandachtspunt vormen nu de Duitse parlementsverkiezingen van 24 september. Volgens peilingen zal Angela Merkel met haar CDU comfortabel winnen en aan een nieuwe, vierde, ambtstermijn als bondskanselier kunnen beginnen. Ze zal hoogstwaarschijnlijk wel weer een coalitiepartner nodig hebben. Ze kan een coalitie aangaan met de liberalen van FDP bijvoorbeeld, indien zij samen aan genoeg zetels geraken, anders zullen het opnieuw de sociaaldemocraten van SPD worden.

Foto: Michael Nagle | Bloomberg | Getty Images

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.