Tech giants slaan de handen in elkaar en kiezen resoluut voor blockchain-technologie

Pijnlijk. In dezelfde week dat de CEO van JP Morgan Chase cryptocurrencies afschrijft als een gevaarlijk piramidespel dat enkel geschikt is voor moordenaars en drugsdealers, laat het wereldwijde consortium W3C weten dat het bezig aan de ontwikkeling van een revolutionaire crypto-browser.

W3C wordt ondersteund door enkele tech-reuzen zoals Microsoft, Google, Facebook, Apple en Mozilla. Het bedrijf willen een “currency-agnostic web payment standard” invoeren die het gebruikers makkelijker maakt om online te betalen met cryptocurrencies.

Zo’n API (application programming interface) is een soort van back-office communicatiesysteem tussen verschillende interagerende computerprogramma’s. Dat zou enkele grote problemen met betrekking tot interoperabiliteit van programmatuur die met crypto-betalingen werkt moeten oplossen.

Concreet zouden consumenten in een muisklik een menu kunnen openen waar alle betalingsmogelijkheden mooi opgelijst staan. W3C wil daarmee een revolutie ontketenen en mensen inspireren om interoperabiliteitscode te beginnen schrijven

Dat klinkt alvast een stuk gemakkelijker dan het is. Ondernemingen die bepaalde goederen of diensten aanbieden moeten zich namelijk het recht kunnen voorbehouden om bepaalde betalingsmanieren uit te sluiten. Hoe dat vorm gegeven moet worden is op dit moment nog koffiedik kijken.

Bron: W3C

Foto: DennisM2