Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Update Brexit

Er wordt steeds meer gefluisterd dat de Brexit uiteindelijk niet zal doorgaan. De onderhandelingen verlopen zeer moeizaam en er is steeds minder appetijt voor, zowel aan Britse als aan Europese kant. Brits premier Theresa May hield vrijdag een speech in Firenze waaruit wel bleek dat ze doorgaat met de Brexit, maar haar toespraak was zeer gematigd en zacht.

Tijdens haar rede in de Italiaanse renaissance stad pleitte May voor een overgangsperiode van twee jaar, vanaf een definitief akkoord over de Brexit, als alles goed gaat in 2019. Tijdens deze periode zal Groot-Brittanië nog voor een groot stuk onder de regelgeving van de EU vallen. Op die manier kunnen alle details afgehandeld worden.

Verder sprak May van goede regelingen voor EU burgers die in het Verenigd Koninkrijk willen blijven en over het voorkomen van wrijvingen aan de grenzen. De premier zei verder dat het niet de bedoeling is bij de Europese Economische Ruimte te blijven na de exit. Over de factuur die het Verenigd Koninkrijk zal moeten aflossen sprak zij niet. De verplichtingen ten aanzien van de EU-begroting zullen wel nagekomen worden, verklaarde ze.

Het Britse volk heeft beslist de EU te verlaten en een globale, vrij handelende natie te worden die zelf zijn koers in de wereld kan uitzetten.

Gaat het nog door?

Ondertussen wordt er steeds meer gespeculeerd op het niet doorgaan van de Britse uitstap uit de Unie, tijdens deze zeer traag verlopende onderhandelingen.

Beurscommentator Hans de Geus van RTLZ (Nederland) zei er het volgende over:

Ik denk inmiddels al maanden: het gaat gewoon niet gebeuren. Het slaagt helemaal nergens op, en dan gaan we zo’n lastige onderhandelingen doen voor iets wat eigenlijk niemand wil? Ik denk dat het er politiek gewoon niet van gaat komen. Hoe weet ik niet. Ofwel wordt het zodanig vertroebeld dat het erg lijkt op wat ze eerst hadden, of er komt een tweede referendum of er staat een partij op die het allemaal ter discussie gaat stellen.

Bronnen: De Tijd, RTLZ.nl

Foto: Belga

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.