Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

ING verlaagt spaarrente naar 0,05 procent

ING duikt met haar nieuwe verlaging van de spaarrente als eerste grootbank onder de 0,1 procent.

Begin augustus verlaagde de bank de rente nog van 0,15 naar 0,1 procent maar liet gisteren weten daar nog eens de helft van af te halen.

Het nieuwe rentetarief van 0,05 procent geldt vanaf 1 oktober voor spaarbedragen tot 75.000 euro.

Voor een saldo van 75.000 tot en met 1 miljoen euro, wordt wel nog 0,1 procent rente betaald. Toch gaat ook daar 0,05 procent vanaf.

Het einde is dus in zicht.

Andere banken

ING-Spaarders zijn met de verlaging in oktober nog één stap verwijderd van 0 procent rente.

Dit jaar stelde ING de spaarrente naar beneden bij in stappen van 0,05 procentpunt, vorig jaar gebeurde dat nog in stappen van 0,1 procentpunt.

Spaarders bij Triodos Bank kennen sinds 3 april geen enkele vergoeding. Het betrof de eerste bank in Nederland die de spaarrente volledig afschafte.

Bij andere banken is het ook geen vetpot. Bij de direct opneembare spaarrekeningen van ABN Amro en Rabobank is de rente wel nog 0,1 procent, maar de verwachting is dat ook die zullen zakken.

Er zijn in Nederland geen banken die een negatieve spaarrente hanteren.

Spaarders hoeven dus nog niet te betalen voor het stallen van hun spaargeld, hoewel inflatie en belastingen natuurlijk wel een flink stuk vermogen opeten.

Andere landen

In andere Europese landen zijn wel enkele banken met een negatieve spaarrente.

Maar toch behoort Nederland sinds kort tot de Europese landen met de laagste spaarrentes.

Eerder was het nog zo dat Nederlandse spaarders juist een hogere rente kregen dan huishoudens in omringende landen.

In Duitsland en België gelden nu hogere tarieven dan in Nederland, wat eerder omgekeerd was.

Ons land bungelt tegenwoordig onderaan, net boven Griekenland.

Een verklaring daarvoor is dat spaarders toch niet bewegen.

Aangezien spaarders niet op zoek gaan naar een andere bank, of investeringen met meer rendement, zien banken geen noodzaak een hoger percentage te vergoeden.

Bronnen: ING, FD

Foto: Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.