Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Nieuwe nachtmerrie voor Washington: Russen en Saoedi-Arabië zetten gemeenschappelijk investeringsplatform op het getouw

Riyadh staat bekend als de staart die met de Amerikaanse hond kwispelt. Riyadh en Washington zijn close en dat is een bron van heel wat woede en frustratie in voornamelijk de Arabische wereld, een wereld die geteisterd wordt door wahabitische terreur enerzijds en Amerikaans neoconservatisme anderzijds, die mekaar raken in de gevoelige Israëlpolitiek.

Maar die as komt steeds meer onder de druk te staan. Heel even was er hoop dat Trump de vriendschap in alle vrede zou afkoelen tot goede diplomatieke verstandhouding. Maar sinds de machtsgreep van de deep state is die ambitie alweer in de papierversnipperaar verdwenen.

Nu heeft de plot een nieuwe wending genomen: het Russische directe investeringsfonds RDIF gaat samen met enkele Saoedische partners een nieuw investeringsplatform voor de energiesector op het getouw zetten.

Is er een Russisch-Saoedische vriendschap in de maak? En is die in staat de relaties tussen Saoedi-Arabië en Russische bondgenoot Iran te ontdooien? De tijd zal het zeggen.

Wat het nieuwe investeringsfonds precies in de energiesector zal doen is nog koffiedik kijken.

Wellicht is deze deal de voorbode van nauwere samenwerking tussen Saoedi-Arabië, q.q. OPEC, en Rusland. En op zijn beurt dan weer de voorbode van meer en beter gecoördineerde olieproductieplafonds.

Het huidige OPEC-plafond, dat loopt van eind 2017 tot eind maart 2018, wordt ook door Rusland trouw opgevolgd. Wordt Riyad de staart die met de Russische hond kwispelt?

Foto: National Museum of the U.S. Navy

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.