Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Aziatische beurzen profiteren van sentiment

De indexen in Azië staan op scherp, de opwaartse trend blijft nu al maandenlang aanhouden. Deze week stuwden de sterke prestaties van de aandelen in Japan en Hong Kong de indexen van hun buurlanden opnieuw fors hoger. Dat heeft te maken met het positieve beurssentiment, gunstige ontwikkelingen binnen de regio en een beleidswijziging van de Chinese centrale bank.

De meest opvallende stijging is die van de Hang Seng index, op amper twee dagen tijd steeg deze markt met maar liefst 3 procent. Ook de Japanse Nikkei en de Zuid-Koreaanse KOSPI zetten hun positieve beursweek resoluut verder. Dit is het resultaat van allerlei factoren die in het voordeel spelen van de financiële markten, voornamelijk de stabiele groeicurve van de Chinese economie zit hier voor iets tussen maar ook een sterkere wereldeconomie en stijgende indexen in de V.S.A.

’s Werelds tweede grootste economie ter wereld vertoont opnieuw positieve signalen van herstel en dat is de Chinese centrale bank niet ontgaan. Afgelopen weekend namen de bestuursleden de beslissing om meer liquiditeit vrij te maken zodat Chinese bedrijven gemakkelijker en meer kunnen lenen, dit zal moeten resulteren in nog meer ondersteuning en groei van de Chinese economie.

Verder blijkt ook uit een rapport van het Internationaal Monetair Fonds, dat de vooruitzichten voor de wereldeconomie aan het verbeteren zijn. In zowel Europa, de Verenigde Staten van Amerika als Azië gaat het economisch goed dankzij sterke bedrijfsresultaten en ondersteuningsmaatregelen van de verschillende centrale banken.

Ook de Amerikaanse indexen drijven die van Azië de hoogte in, sinds begin 2016 lijken de indexen van beide regio’s evenwijdig met elkaar te lopen. Met andere woorden, zolang de Dow Jones en S&P 500 nieuwe records aan elkaar blijven rijgen, kunnen we er van uitgaan dat de indexen in Azië de positieve trend volgen. Het blijven immers belangrijke handelspartners van elkaar.

De indexen staan opnieuw op het niveau van voor de crisis die losbarstte op de Aziatische markten in 2015. Toen kwam aan het licht dat het groeicijfer van de Chinese economie gemanipuleerd, het resulteerde in een enorme verkoopgolf van Chinese aandelen (en die van de buurlanden) als gevolg.

Kortom, zoals het er nu naar uit ziet, is het beursklimaat wereldwijd aan de beterhand. Beleggers en investeerders lijken meer vertrouwen te hebben in de financiële markten, analisten beweren dat beleggers en goed aan doen te profiteren van kleine tijdelijke correcties.

Bronnen: The Hindu, ET, Asian Review

Foto: Aaron Goodman – Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.