CEO BlackRock is een “big believer” in crypto’s

De CEO van BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, ziet grote mogelijkheden voor cryptocurrencies.

Wel meent hij dat er nog meer werk zou moeten gebeuren voordat ze breder geaccepteerd zullen worden.

In een interview met Bloomberg TV geeft BlackRock’s CEO Larry Fink aan dat hij een “big believer” is. De huidige markt is volgens hem echter wel nog te primair gefocust op speculatie.

Fink:

Related to cryptocurrencies, I’m a big believer in the potential of what a cryptocurrency can do. You see huge opportunities, but what we’re talking about today, it’s much more of a speculative platform, people are speculating on it

Geen interesse

Fink gaf ook aan dat er verder nog maar weinig interesse onder BlackRocks cliënten bestond, afgezien van enkele speculanten.

Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs overweegt juist om in de Bitcoinhandel te stappen.

Goldman zou zijn klanten willen helpen om direct te handelen in Bitcoins en andere cryptomunten.

Bij BlackRock blijkt er dus tot nog toe weinig animo.

Regulatie

Terwijl voor Fink cryptovaluta te speculatief van aard zijn gaf hij aan dat het grootste probleem ligt in het feit dat het gebruikt wordt om geld wit te wassen.

Met andere woorden: een betere regulatie is noodzakelijk.

Charles Hayter, CEO van CryptoCompare, verwacht dat de Bitcoin tegen het einde van het jaar weer de 5.000 dollar aan zal doen.

Volgens hem zal dat vooral gevoed worden door de toenemende mate van regulatie van cryptocurrencies en ICO’s wereldwijd.

China en Japan

Hoewel sommige landen de handel volledig lijken te verbieden zien we in andere landen juist een toenemende mate van belangstelling en regulatie van de markt.

Ook landen als China, die in eerste instantie handel lijken te verbieden, zullen uiteindelijk hoogstwaarschijnlijk terugkeren naar een gereguleerde markt.

Hayter:

Bitcoin’s biggest price catalyst is regulation. Japan has breathed life into the price and as the fog of uncertainty clears in other jurisdictions, clarity on regulation will release a break on the price

Volatiliteit

Thomas Glucksmann van handelsplatform Gatecoin meent dat de Bitcoin nog dit jaar tot de 6.000 dollar kan gaan.

Wel waarschuwt hij voor volatiliteit in november wanneer de zogenoemde SegWit2X doorgevoerd wordt.

Dat betreft een flinke verandering in het netwerk, waarmee het onder meer mogelijk wordt om meer transacties in een blok te verwerken.

Bronnen: Bloomberg, CNBC, Wall Street Journal

Foto: Flickr