Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dollarkoers wordt de komende weken bepaald door twee factoren

De komende weken zijn cruciaal voor het verdere koersverloop van de Amerikaanse dollar. Er zijn twee factoren die van belang zullen zijn, namelijk de vervanging van Janet Yellen als Fed-voorzitter en de evolutie in het dossier om het Amerikaanse belastingstelsel te hervormen. De kans op een afzwakking van de dollar is echter groot volgens Itay Tuchman, hoofd valutahandel bij Citi.

Het is alvast iets om in de gaten te houden de komende tijd, het koersverloop van de Amerikaanse dollar. De afgelopen twee weken won de dollar aan kracht maar dat lijkt een tijdelijk fenomeen te zijn, alleszins volgens Tuchman, want er staan twee belangrijke gebeurtenissen op de agenda die wellicht een negatief effect zullen hebben op de waarde van de dollarmunt.

Enerzijds is er het plan van president Donald Trump om de vennootschapsbelasting te verlagen van 35 naar 20 procent. Hij wilt hiermee proberen om Amerikaanse bedrijven te overtuigen om hun geld terug te halen uit het buitenlandse investeringen en te herinvesteren in de Amerikaanse economie.

Zijn plan ligt op tafel maar dient nog goedgekeurd te worden door het Amerikaanse Congres. Als het congres zonder slag of stoot groen licht geeft aan het nieuwe belastingbeleid, dan zal de dollar flink ondersteund worden maar dat scenario is volgens Tuchman onwaarschijnlijk.

Hij verwacht namelijk dat de leden van het congres niet zomaar hun goedkeuring zullen gaan geven, het ambitieuze plan om de belastingen te verlagen zal wellicht moeten worden herzien en worden aangepast zodat het uiteindelijke resultaat slechts een afkooksel zal zijn van het originele plan.

Anderzijds is er de plaatsvervanger van Fed-voorzitter Janet Yellen, er wordt gespeculeerd dat haar positie zal worden ingevuld door iemand die minder ‘hawkish’ (niet zo zeer voorstander van veel renteverhogingen e.d.) zal zijn dan wordt gedacht, dat betekent uiteraard slecht nieuws voor de dollar.

Het contrast met de verstrakking van het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank wordt dan weer iets groter waardoor de euro sterker in zijn schoenen zal staan ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Er wordt dus gespeculeerd dat de dollar de komende tijd verder in waarde zal dalen indien de bovenvermelde scenario’s zich zullen voltrekken.

Bronnen: CNBC, Beursduivel

Foto: RJA1988 – Pixabay

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.