Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Brexit-gesprekken zitten muurvast

Het is een moeilijk dossier, de Britse uittreding uit de Europese Unie, dat is te zien aan de onderhandelingen tussen beide partijen. De gesprekken zitten namelijk muurvast en dat terwijl voorzien was om volgende week een nieuwe onderhandelingsfase op te starten, namelijk besprekingen omtrent procedures en regels over een vernieuwd handelsakkoord.

Het avanceert niet tussen de Europese onderhandelaar Michel Barnier en zijn Britse tegenhanger David Davis. Ze geraken maar niet verder in het dossier en blijven steken op onderwerpen en discussies over wat er nu moet gebeuren met de rechten en plichten van bedrijven en burgers.

Volgende week zou de volgende fase moeten starten, gesprekken over een nieuw handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Maar deze gesprekken kunnen enkel van start gaan als het huidige hoofdstuk volledig en grondig is afgehandeld.

Michel Barnier zal geen toestemming krijgen van de Europese leiders om over te gaan naar het volgende onderwerp omdat hier al vanaf het begin op werd gehamerd door de Europese Unie. De Britten daarentegen willen maar al te graag beginnen over de toekomstige handel tussen beide partijen. Er wordt verwacht dat deze gesprekken hooguit in december pas gevoerd kunnen worden.

Volgens Rem Korteweg, verantwoordelijke bij Clingendeal Institue, neemt de onzekerheid bij bedrijven en op de markten toe. Hoe langer de impasse duurt, hoe groter de onzekerheid wordt en hoe groter de druk wordt op het Verenigd Koninkrijk om een compromis te vinden met de Europese Unie.

De rekening die het V.K. moet betalen aan de Europese Unie is het voornaamste struikelblok in het onderhandelingsproces. De V.K. weigert vooralsnog de volle pot te betalen maar de impasse speelt in het voordeel van de EU want een ‘no deal’ is het slechtste scenario voor de Britten.

Alle hoop is dus gevestigd op de maand december, volgens analisten zullen de Britten zich minder hard gaan opstellen omtrent de Brexit Bill en zullen de gesprekken loskomen tegen het einde van het jaar. Het is nog maar de vraag of de vooruitgang voldoende zal zijn voor de EU om over te schakelen naar de volgende onderhandslingsfase.

Bronnen: CNBC, FT, The Guardian

Foto: Georges Hodan – PDP

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.