Bitcoin opnieuw op recordhoogte na hoopgevend bericht uit China

Wat een rollercoaster op de cryptomarkt… van hero naar ‘zero’ en opnieuw naar hero. Beleggers in bitcoin, en andere digitale munten, moeten over stalen zenuwen beschikken want de koers zakt en daalt ontzettend hard. Onlangs nog kreeg de bitcoin met een crash te maken maar nu noteert de munt weer aan een recordkoers van 5.700 dollar per stuk.

De koersgrafiek van de bitcoin voor dit jaar ziet er indrukwekkend uit, in januari ‘amper’ 900 dollar waard en nu al op een recordhoogte van 5.700 dollar, dat is meer dan een verzesvoudiging! Dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot, hoe hard de koers steeg, zo hard ging ze ook naar beneden bij tegenvallend nieuws uit bv. China¬† en Rusland.

Ook de mening van Jamie Dimon, topman bij de Amerikaanse zakenbank JP Morgan, deed de bitcoin geen deugd. Hij zei niet zo lang geleden dat de bitcoin een vorm van ‘bedrog’ is en dat het verhaal van de digitale munten niet lang meer zou duren.

De crash in september, toen er sprake was van een verbod op crypovaluta door de Chinese autoriteiten, duurde echter niet lang. Het zijn diezelfde autoriteiten die de oorzaak zijn voor de laatste koersexplosie naar 5.700 dollar per bitcoin. Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua zouden cryptovaluta dan toch toegelaten worden maar onder bepaalde voorwaarden.

Volgens de echte aanhangers van de digitale munt is er niets dat in de weg staat van de bitcoin en zijn blockchaintechnologie, zelfs niet maatregelen van overheden. De koersgrafiek spreekt dan ook boekdelen en vertoont technische signalen dat het nog hoger kan.

Hierdoor neemt het vertrouwen onder de beleggers opnieuw toe en wordt er weer lustig gekocht. Er is zelfs sprake van dat verschillende zakenbanken cryptovaluta nauwgezet volgen zoals bv. Goldman Sachs en Morgan Stanley. De CEO van deze laatste zei onlangs nog de hij van mening is dat cryptovaluta niet zomaar zullen verdwijnen.

Bronnen: Marketupdate, BusinessInsider, Bright

Foto: MichaelWuensch – Pixabay