Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Ondanks Brexit-zorgen blijft de Britse economie groeien

De Bank of England (BoE), zeg maar de Britse centrale bank, kijkt vol vertrouwen de Brexit tegemoet.

BoE put moed uit de cijfers van het derde kwartaal van 2017, die van een (lichte) economische groei getuigen, en uit de (lichte) verhoging van de interest. Het is nu al de vijfde keer in tien jaar dat de BoE de interestvoeten verhoogt. Ongezien. Bovengemiddelde inflatie een hoge werkzaamheidsgraad zouden nochtans een strenger monetair beleid rechtvaardigen.

De cijfers van BoE staan in schril contrast met die van de British Chamber of Commerce (BCC), die niet staan te springen voor een nieuwe interestverhoging. Zij wijzen op de stagnatie van de Britse dienstensector, op dit moment de ruggengraat van de Britse economie.

Vrijwel de hele groei van Q3 is terug te brengen op nieuwe investeringen en jobcreatie in de productie. Door de lagere koers van de pond wordt het weer interessant voor productiebedrijven om in Groot-Brittannië te produceren.

Toch ontkent BCC niet dat er weer volop wordt geïnvesteerd in de Britse economie en dat investeerders blijkbaar weinig waarde hechten aan de Brexit… of denken dat die er helemaal niet zal komen.

Foto: public domain, Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.