Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Janet Yellen positief over vooruitzichten Amerikaanse economie

Janet Yellen, voorzitter van de Federal Reserve, is positief over de toekomst van de Amerikaanse economie en het inflatiecijfer. Dat zei ze zondag in Washington D.C. tijdens een toespraak voor internationale bankiers. Ze is ervan overtuigd dat de arbeidsmarkt en de economisch gegevens sterk genoeg zijn om een renteverhoging in december te overwegen.

Ondanks het kleine dipje van vorige maand, moeten we ons geen zorgen maken over de Amerikaanse economie. Dat beweert althans de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Janet Yellen. Het orkaanseizoen heeft roet in het eten gegooid maar tegen het einde van het jaar zullen deze sporen zijn uitgewist en kan de V.S.A. opnieuw verder op een positief elan.

In september gingen er namelijk 33.000 jobs verloren in plaats van een verwachte toename van 70.000 jobs. In eerste instantie schrokken de markten van dit resultaat maar snel kwam het besef dat orkaan Irma en Harvey hier voor iets tussen zitten. Yellen erkent het tegenvallend rapport maar blijft heel koel en zelfzeker, de maand september is niet representatief en zal zich rechttrekken.

Ze is bijzonder positief gestemd over de economische vooruitzichten en de arbeidsmarkt, het enige minpuntje is het inflatiecijfer, deze wilt maar niet stijgen naar het gewenste niveau. Maar zelfs als deze niet aantrekt, dan is de kans volgens haar groot dat de rente opnieuw wordt verhoogd in december.

Toch verwacht Yellen dat ook het inflatiecijfer de komende maanden opnieuw zal herstellen, de evolutie ervan zal alvast nauwgezet in de gaten worden gehouden. Ze gaf enkele mogelijke redenen waarom de inflatie niet wilt meewerken, het kan enerzijds liggen aan een minder goed presterende arbeidsmarkt. Dat wilt zeggen dat de officiële gegevens mogelijks niet stroken met de realiteit.

Anderzijds kan het liggen aan het consumentengedrag van de bevolking. Als mensen denken dat de prijzen nog lang laag zullen blijven, zullen ze zich niet gehaast voelen om in te kopen en dus worden prijzen niet onderworpen aan een opwaartse druk vanuit de vraag- en aanbodzijde.

Bronnen: CNBC, NDTV, Click2Houston

Foto: Wikimedia

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.