Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Taylor maakt indruk op Trump als mogelijk nieuwe voorzitter Fed

Econoom John Taylor, van Stanford University en kandidaat voorzitter van de Federal Reserve, heeft een bijzonder goede indruk achter gelaten op president Donald Trump.

Vorige week woensdag had Taylor een uur lang interview in het Witte Huis. Daar was ook chief of staff John Kelly bij aanwezig.

Kevin Warsh

De kansen van voormalig Fed gouverneur Kevin Warsh lijken ondertussen kleiner te worden om de nieuwe voorzitter van de Fed te worden, aldus drie verschillende bronnen.

Dit terwijl vorige week de kansen van Warsh en Jerome Powell nog het hoogst ingeschat werd.

De bronnen gaven niet aan waarom de kansen van Warsh kleiner zouden zijn geworden.

Maar sowieso is zijn academische achtergrond niet zo sterk als die van de andere kandidaten.

Ook werd hij bekritiseerd door een diverse groep hoog aangeschreven economen, variërend van Scott Sumner tot Nobelprijswinnaar Paul Krugman, als mogelijk opvolger van Yellen.

Warsh blijft evengoed op Trumps shortlist staan als mogelijke kandidaat.

Andere kandidaten betreffen huidig Fed-voorzitter Janet Yellen, de belangrijkste economische adviseur van Trump Gary Cohn, Fed-gouverneur Jerome Powell en zoals gezegd John Taylor.

John Taylor

Trump bleek vol lof te zijn over Taylor na het interview, aldus verschillende bronnen.

In juli gaf Trump echter tegenover de Wall Street Journal aan dat hij de rentetarieven graag laag zou willen houden. Taylor is juist een voorstander van een hoger rentetarief.

De econoom Taylor blijkt verder wel aan veel eisen van de president te voldoen.

Hij diende bij de Council of Economic Advisers onder maar liefst drie presidenten en was adviseur tijdens de presidentiële campagnes van George W. Bush en John McCain.

Daarnaast was hij Undersecretary of the Treasury Internationale Zaken van 2001 tot 2005.

Taylor is ook monetair beleidskenner en leunt richting een meer transparantere Fed.

Janet Yellen

Huidig voorzitter Janet Yellen’s termijn loopt in februari af. Trump complimenteerde haar werk na zijn benoeming als president, dit terwijl hij daarvoor nog bijzonder kritisch was.

Hij kan haar nog steeds herbenoemen, maar veel van zijn naaste medewerkers raden het af.

Trump zal komende donderdag met haar om tafel gaan als onderdeel van zijn zoektocht naar een mogelijk nieuwe kandidaat voor de positie.

Bronnen: Bloomberg, CNBC

Foto: Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.