Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Hypothekeert Israëlische regeringscrisis rond schimmige zakendeal Duitse coalitievorming?

Bommetje in de Duitse regering (in lopende zaken): er werd zonet een fel gecontesteerde deal beklonken om 3 onderzeeërs te verkopen aan de Israëlische zeemacht. Op zich weinig controversieel, ware het niet dat de tussenpersonen Maki Ganor en Avriel Bar-Yosef in het dossier samen met premier Netanyahu van corruptie wordt verdacht.

Volgens de deal, die indien de verkoop doorgaat ongeveer 2 miljard dollar in het Duitse laatje moet brengen, kan Duitsland de deal nog kosteloos intrekken als Netanyahu en de tussenpersoon alsnog formeel in staat van beschuldiging zouden worden gesteld door de Israëlische openbare aanklager.

De vermoedens van corruptie hebben een rechtstreekse band met de aanbesteding die werd uitgeschreven voor de bouw en aankoop van drie nieuwe onderzeeërs, waardoor de onderzeevloot van Israël maar liefst 30% groter wordt.

Zowel in Duitsland als in Israël is de deal controversieel. Veel radicale Israëli’s willen niet dat Israël wapens koopt van Duitsland. Gematigde Israëli’s willen dat de deal wordt bevroren tot het strafonderzoek is afgerond.

Aan Duitse zijde is er dan weer onvrede bij diegenen die vinden dat Duitsland geen wapentuig toutcourt zou mogen uitvoeren, diegenen die vinden dat er geen wapens aan Israël verkocht mogen worden, en diegenen die vinden dat de deal niet door de regering in lopende zaken zou mogen uitgevoerd worden.

Als de Jamaica-coalitie met de groenen een realiteit wordt, is de kans groot dat Duitsland de deal opblaast. Wellicht heeft de regering daarom beslist om alles uit te klaren voor de nieuwe regering de eed kan afleggen.

Bron: Times of Israel

Foto: U.S. Department of Defense Current Photos

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.