Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Noorwegen en EU negeren Amerikaanse sancties tegen Iran

Noorwegen heeft geen zin om de sancties die de Verenigde Staten onder druk van president Trump tegen Iran afkondigde te eerbiedigen.

Saga Energy, een Noors bedrijf dat zonnepanelen produceert, heeft zonet een deal beklonken met het Iraanse Amin Energy Developers ter waarde van 4 miljard dollar. Saga en Amin gaan voor 2 gigawatts aan zonnepanelen installeren in de zonrijke Iraanse woestijn.

De deal zou worden gefinancierd door een consortium van vrijwel uitsluitend Europese publieke en private spelers.

Na de sancties tegen Rusland heeft Europa geen zin om opnieuw haar ondernemers en werknemers de duvel aan te doen door de opportuniteiten in Iran niet met beide handen te grijpen.

Zo heeft Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlands beleid, zich al uitgesproken tegen de sancties.

Ook de Duitse ontslagnemende regering heeft zichzelf voorgenomen om druk te zetten op het Amerikaanse Congres om geen nieuwe sancties te stemmen.

Het atlantisme krijgt dus opnieuw een fikse knauw. Trump komt zo opnieuw internationaal geïsoleerd te staan, en lijkt de Verenigde Staten – al dan niet moedwillig – buitenspel te zetten als internationale grootmacht.

Bron: The Iran Project

Foto: CAN Europe

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.