Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Twitter boekt opnieuw verlies

Twitter heeft in het derde kwartaal van dit jaar wederom een verlies geboekt.

Maar het favoriete medium van Amerikaans president Donald Trump mag toch tevreden zijn.

Goed nieuws

Het kwam uit op een nettoverlies van 21 miljoen dollar en dat is evenwel goed nieuws. In dezelfde periode vorig jaar werd er nog 103 miljoen verlies geleden.

Het verwacht daarnaast eind dit jaar, voor het eerst sinds de beursgang, winstgevend te kunnen zijn.

Slecht nieuws

Verder nam de omzet, op 616 miljoen dollar, met 4 procent af in vergelijking met een jaar geleden.

Ook de advertentie-inkomsten liepen terug met 8 procent naar 503 miljoen dollar.

Dat werd dan weer deels gecompenseerd door gestegen datalicenties ter waarde van 87 miljoen en de verkoop van video advertenties.

Gebruikersaantallen

Het kreeg er afgelopen kwartaal vier miljoen gebruikers bij. Het Amerikaanse bedrijf benadrukte dat het gebruik en het publiek blijft groeien.

Ook lijken gebruikers weer eens wat actiever geworden, ze plaatsen meer berichten.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers groeide ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 4 procent, tot 330 miljoen gebruikers. Het aantal dagelijks actieve gebruikers groeide met 14 procent.

Gebruikersaantallen zijn waar het om draait bij de sociale media en voor Twitter is het al helemaal het cijfer waar alle ogen op zijn gericht. Het platform groeide de afgelopen kwartalen nauwelijks.

Sterker nog, in werkelijkheid blijkt het nog slechter gesteld dan eerder gecommuniceerd.

Verkeerde berekeningen

Twitter meldde vandaag dat het sinds 2014 verkeerde berekeningen had gemaakt en dat het de groei eerder dit jaar met 1 tot 2 miljoen te hoog had ingeschat.

Daarmee werd de eerder gemelde stagnatie met terugwerkende kracht een afname.

Oei.

De markt kan het allemaal toch bekoren.

Dat kan ook komen doordat het in het vierde kwartaal rekening houdt met een omzet van 220 tot 240 miljoen dollar, ruim boven de verwachting van analisten.

Aandelen Twitter staan ondertussen voor de dag 15 procent hoger.

Bronnen: Bloomberg, WSJ, Reuters

Foto: Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.