Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Bitcoin blijft records aan elkaar rijgen

Onwezenlijk, zo mag je het wel noemen. Het parcours van de populairste digitale munt ziet er fenomenaal uit. De bitcoin lijkt wel niet te stuiten en sloopt het ene record na het andere. Woensdag sprong de koers omhoog en doorbrak met gemak de 6.500 dollar-grens, alweer een all-time high voor de meest verhandelde cryptomunt op dit moment.

Het blijft nog altijd een raadsel voor professionele en niet-professionele beleggers, is de bitcoin hier om te blijven of is er sprake van een immens grote financiële zeepbel die elk moment kan barsten? Het systeem is tenslotte iets ongezien, een gedecentraliseerd computernetwerk dat waardevolle digitale munten creëert dat overigens niet eens wordt beheerd door officiële instanties.

Maar het is wel stof tot nadenken vermits er een waterdichte blockchain-technologie achter zit die het mogelijk maakt om transacties uit te voeren zonder nood aan een tussenpersoon die alles registreert om zeker te zijn dat alles correct verloopt. Dat kan gaan van ‘simpele’ financiële transacties tot de verhandeling van eigendommen tussen twee partijen.

De koersexplosie van de bitcoin kwam er nadat CME Group, een Amerikaans bedrijf dat de grootste derivatenbeurs ter wereld opereert, een bericht de wereld instuurde waarin ze vermelden dat ze dit jaar nog bitcoin futures-contracten willen aanbieden.

Het voorstel moet natuurlijk eerst nog worden goedgekeurd maar volgens Terry Duffy, CEO van CME Group, is die kans behoorlijk groot. Duffy heeft al meerdere gesprekken gevoerd met de regulator, naar zijn gevoel kan de nieuwe toepassing met bitcoin-futures op aardig wat begrip rekenen.

Indien deze producten op de markt komen, zal de bitcoin kunnen profiteren van een lagere instapdrempel voor zowel institutionele beleggers als particuliere beleggers. Vrij vertaald betekent dit dat de prijs van de bitcoin dan ongetwijfeld nog meer ondersteund en gestimuleerd zal worden met hogere koersen tot gevolg.

Het zijn dit soort meevallers die de prijs van de bitcoin bepalen, eerder dit jaar kwam er goed nieuws vanuit Japan. De Japanse autoriteiten gaven winkels de goedkeuring om bitcoin te accepteren als legitiem betaalmiddel, maar in China zijn ze iets minder happig op het hele gebeuren, dat was ook te merken aan de koers van de bitcoin enkele weken geleden.

Eerst waren de Chinezen van plan een verbod te leggen op ICO’s maar nadien gaven ze toch aan om de materie te bekijken en regels en procedures uit te schrijven voor transacties met de populaire munt, de bitcoin herstelde van zijn dip na dit geruststellend bericht.

Steeds meer institutionele beleggers tonen hun interesse in cryptovaluta en lijken te accepteren dat dit niet meer weg te denken is uit het huidige financiële systeem. Het ziet er dus naar uit dat de bitcoin nog wel eventjes zal blijven.

Bronnen: CNBC; Business Insider

Foto: MichaelWuensch – Pixabay

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.