Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Aandelen elektrische autosector gaan voor winst

De elektrische auto krijgt veel aandacht in de media. Dat zorgt er voor dat heel wat aandelen die betrokken zijn bij de modernisering van wagens, meeliften op de toegenomen populariteit. Aandelen die op recordhoogtes afstevenen, zijn het resultaat.

Wie elektrische auto zegt, zegt ook: batterijen. De levensduurte van de batterijen verlengen, was in de vorige jaren een van de onderzoeksonderwerpen voor de (elektrische) autosector. Alles wat vandaag te maken heeft met dit soort batterijen is ‘hot’ op de beurs.

Voltabox bijvoorbeeld, producent van een lithium-iobatterijsysteem voor bussen, spurtte sedert de beursintroductie – half oktober – al 17 procent hoger. Maar ook voor Varta, die herlaadbatterijen maakt voor mobiele apparten, staan beleggers in de rij.

Consultancybureau Roskill voorspelt dat tegen 2025 zo’n 90 procent van de herlaadcapaciteit van batterijen gebruikt zal worden voor elektrische auto’s. Ook bij Merrill Lynch zijn ze optimist: Het aandeel elektrische wagens zal volgens de bank stijgen van 0,9% naar 12% tegen 2025. In 2030 moet 1 op 3 wagens puur elektrisch zijn.

Ook heel wat autoproducenten zien de verandering die op til is aankomen. Volkswagen wil tegen 2025 één op vier auto’s elektrisch hebben. Toyota wil over 30 jaar stoppen met alle modellen die gebruik maken van verbrandingsmotoren.

BASF en Johnson Matthey, kondigen grote investeringen in batterijmaterialen aan. Ook Umicore legt zich steeds meer toe op de batterij-sector. Het zou de staalreus Umicore eindelijk uit een diep dal helpen klimmen.

Lithium maakt 22% van een herlaadbatterij uit. Grote delvers van Lithium, die beursgenoteerd zijn, zijn o.a. Albemarle, SQM en FMC. Wil dat zeggen dat de oliereuzen op een drama afstevenen, nu de verbrandingsmotoren uit de mode raken? Niet per se. Shell kocht in september nog Newmotion over, de grootste aanbieder van laadpalen voor elektrische wagens in Europa.

Moraal van het verhaal: focus als belegger op de brede sector én toeleveringsbedrijven én aanverwanten, op vlak van elektrische voertuigen en batterijen. Uw koers zal er wel bij varen op de beurzen.

Bron: De Tijd

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.