Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Amazon registreert crypto-domeinnamen

Geruchten stoken recent de kop op dat Amazon betalingen via bitcoin zou gaan aanvaarden. Amazon geristreerde namelijk drie verschillende domeinnamen die verband houden met cryptomunten.

Al jaren kan je met bitcoin producten kopen op Amazon en nog een mooie korting krijgen ook. Maar via diensten als Purse.io en niet rechtstreeks op de site van Amazon zelf.

Daar kan binnenkort verandering in komen. Indien Amazon de domeinnamen begint te gebruiken die het recent kocht.

Amazon registreerde dinsdag de domeinnamen amazoncryptocurrencies.com, amazoncryptocurrency.com en amazonethereum.com.

De domeinnamen werden geregistreerd door Amazon Technologies Inc., een dochteronderneming. Telefoonnummers gelinkt aan de domeinnamen verbinden je met de juridische afdeling van Amazon.

Een woordvoerder van de retailgigant reageerde ontwijkend op vragen over deze domeinnamen: “We kiezen voor de integratie van nieuwe producten of diensten enkel als ze waarde toevoegen voor onze klanten, tot dan reageren we niet op pure speculatie.”

Ook al wordt bitcoin reeds aanvaard door duizenden e-shops wereldwijd, als de grootste webwinkel ter wereld bitcoin zou aanvaarden blijft dat belangrijk nieuws.

Amazon krijgt al vragen over haar bitcoinpolitiek sinds concurrent Overstock de virtuele munt begon te aanvaarden in 2014.

Het bedrijf deed er enorm voordeel mee. De meeste handelaars verkopen hun bitcoin meteen voor dollars of euro’s, maar Overstock hanteert een andere strategie.

Het bedrijf houdt de helft van de bitcoins aan, wat een een uitstekende investering bleek gezien de explosieve stijging van de munt!

Toch is het niet helemaal zeker of Amazon ook deze weg zal inslaan. De domeinnamen zijn opmerkelijk lang om gebruikt te worden in marketingcampagnes.

Bovendien registreerde Amazon reeds in 2013 een bitcoindomein: amazonbitcoin.com. Sindsdien hebben ze er niets mee aangevangen. Het domein wijst enkel door naar de standaard website.

Waarschijnlijk gaat het hier gewoon om een strategie om het merk Amazon te beschermen. Het registreren van domeinnamen is spotgoedkoop, dus registreert men honderden domeinnamen opdat anderen er geen misbruik van zouden kunnen maken.

Bitcoin kopen enkel en alleen om een snelle winst te boeken als Amazon de munt begint te aanvaarden lijkt dus geen slimme strategie.

Maar wat met het kopen van domeinen die Amazon zou kunnen interesseren, om ze vervolgens door te verkopen?

Zou amazonbitcoin.be of amazoncryptocurrencies.nl nog beschikbaar zijn?

Bron: ZH
Foto: Mike Mozart

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.