Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Job-rapport V.S.A. stelt noch teleur noch gerust

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft vrijdagmiddag het nieuwe job-rapport vrijgegeven voor de maand oktober, het valt noch tegen noch mee. Om positief te beginnen, het is de beste jobgroei sinds juli 2016 want er kwamen maar liefst 261.000 nieuwe jobs bij. Echter is dit wel onder de verwachting van de 310.000 jobs die de analisten voor ogen hadden. De reactie op de Amerikaanse beurzen is dan ook vrij neutraal.

Er wordt altijd vol spanning uitgekeken naar het maandelijkse Amerikaanse job-rapport want op basis van dit rapport krijgen analisten en economen een beeld van de toestand van de Amerikaanse economie. Ook de Amerikaanse Centrale Bank, de Federal Reserve, hanteert een monetair beleid dat voor een groot deel gebaseerd is op de cijfers die voortvloeien uit dit rapport.

De maand oktober was een vrij goede maand, ondanks het feit dat er minder jobs werden gecreëerd dan men verwachtte. Men ging uit van 310.000 nieuwe jobs maar het werden er uiteindelijk ‘maar’ 261.000.

Voor de maanden september en augustus voerde men een correctie uit, in september gingen er oorspronkelijk 33.000 banen verloren, dit werd rechtgezet naar 18.000 nieuwe jobs en het aantal nieuwe jobs in augustus werd gecorrigeerd van 169.000 naar 208.000 banen.

Een bijkomende positieve noot is het werkloosheidscijfer, deze daalde van 4,2 procent naar 4,1 procent, dit is het laagste niveau sinds 2000. Het is dus een vrij gemengd rapport, aldus Tony Bedikian, hoofd global markets bij Citizens Bank. De Amerikaanse economie trekt verder aan maar in iets mindere mate dan wordt verwacht door analisten en experts.

Toch speelt dit rapport in de kaarten van de Federal Reserve, ondanks de ‘teleurstellende’ cijfers zijn er toch voldoende positieve signalen die een verderzetting van het strakkere monetaire beleid rechtvaardigen.

De geplande renteverhoging in december zal voorlopig dus doorgaan, enkel een ontzettend zwak rapport voor november kan roet in het eten gooien.

Bronnen: De Tijd, CNBC, Bloomberg

Foto: Skeeze – Pixabay

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.