Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Nieuw belastingschandaal in 3… 2… 1…

De komende weken zullen de media er bol van staan: Een nieuw schandaal rond belastingontwijking en -ontduiking is geboren. Paradise Papers! Het nieuwe datalek omvat meer dan 13 miljoen documenten.

Er was al LuxLeaks en de Panama Papers. In de komende weken houdt de tijdelijke Panama-commissie in het Europees Parlement op te bestaan. Net op tijd… om weer een nieuwe onderzoekscommissie op te richten, naar aanleiding van de jongste ontwikkelingen in belastingland: Paradise Papers.

Opnieuw heeft een consortium van journalisten, onder het mom van ‘onderzoeksjournalistiek’, de belastinggegevens van een grote groep politici, beleggers, ondernemers, popsterren en voetballers op straat gegooid. De documenten zijn afkomstig van het juridisch advieskantoor Appleby en het daarvan in 2016 afgesplitste trustkantoor Estera.

Daarnaast bevat het lek ook hoeveelheden uittreksels van bedrijfsregisters in negentien jurisdicties, waaronder belastingparadijzen als de Kaaimaneilanden en Bermuda. Het was (opnieuw) de krant ‘Süddeutsche Zeitung’ die als eerste de documenten in haar bezit kreeg.

Opnieuw zal een heksenjacht ontstaan, waarbij belastingontwijking gelijk wordt geschakeld met belastingontduiking. Het bezitten van bedrijven in zogenaamde ‘belastingparadijzen’ is juridisch trouwens helemaal legaal.

Komen ondermeer aan bod in de nieuwe Paradise Papers: de fondsenwerver voor de Liberale Canadese premier Justin Trudeau, de Amerikaanse Minister van Handel en de Britse Queen Elisabeth II. Ook wordt duidelijk dat Russische miljardairs zwaar geïnvesteerd hebben in Amerikaanse sociale media, waaronder Twitter.

Oja, wil u uw superjacht inschrijven, doe dat dan op de Kaaimaneilanden. Vliegtuigen schrijft u best in op het eiland Man, zo leren ons de Paradise Papers. Wordt vervolgd…

Bron: Het Financieele Dagblad, The Guardian

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.