Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De ondergang van Record Bank

Record Bank is in een doodsstrijd verwikkeld. De dochter van ING zal haar kantorennetwerk zien verdwijnen. Zelfstandige kantoorhouders kunnen kiezen voor een zachte of harde scheiding.

Een jaar geleden al kondigde ING aan dat het Record Bank zal opdoeken. ING is zelf bezig aan een grootschalige herstructurering waarbij honderden banen op de tocht staan en er ingezet wordt op digitalisering. Voor het kleine Record zou er geen plaats meer zijn.

Toch zitten ze bij de dochteronderneming nog met veel vraagtekens. De meeste kantoorhouders weten nog altijd niet hoe het verder moet. Maar dat er een bloedbad bezig is, is duidelijk. Hoe moet het verder met de kantoren en klanten van Record?

Van de meer dan 500 kantoren die Record momenteel bezit, zullen er nog maar 50 overblijven. Tegen april 2018 moet de juridische kant van het verhaal afgerond zijn, zo hopen ze bij ING. De kantoorhouders hebben twee mogelijkheden: ofwel spontaan stoppen, ofwel opgaan in een grotere en al bestaande ING-vestiging.

Voorzichtige schattingen tonen aan dat – naast de grote ontslagronde bij ING – er ook honderden jobs verloren gaan bij Record. Sommige insiders spreken over meer dan duizend banen. Heel wat kantoorhouders zullen waarschijnlijk akkoord gaan met een uitstapregeling die ING aanbiedt.

Verwacht wordt dat eigenaars van Record bankkantoren in vele gevallen zich zullen gaan toeleggen op verzekeringsactiviteiten (en vastgoed). Op sociaal vlak is de ontwikkeling pijnlijk, maar wie het huidige bankenlandschap analyseert op een objectieve manier, zal weinig verbaasd zijn over het uitdoofscenario.

De situatie is eigenlijk simpel: ING wil zoveel mogelijk klanten van Record overnemen en de Record-kantoorhouders willen een zo hoog mogelijke exitvergoeding binnenhalen. Kantoorhouders die ook verzekeringsmakelaar zijn zullen trachten hun verzekeringsportefeuille zo sterk mogelijk uit te breiden.

Een andere optie is om als zelfstandig kantoorhouder niet te kiezen voor het aanbod van ING en op te gaan in een andere bank. Echter, vroeg of laat staan ze ook bij andere banken voor hetzelfde probleem: er moet gedigitaliseerd worden en er zijn teveel kantoren.

Toch zal de fusie tussen ING en Record niet vlot lopen. “De ING- en Record-bankiers komen uit totaal andere bedrijfsculturen en kennen elkaar niet”, aldus ondernemingsadvocaat Filip Willems (Interius Advocaten).

Bron: De Tijd

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.