Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Elke miljardair wil nu bitcoin!

We hebben een interessant weekend achter de rug! Zaterdag werd de Arabische prins en miljardair Al-Waleed gearresteerd. Zondag werden de ‘Paradise Papers’ gepubliceerd, een zoveelste poging om wettelijke belastingontwijking in een slecht daglicht te plaatsen. Beide feiten zijn bijzonder goed nieuws voor bitcoin.

Al-Waleed werd zaterdag gearresteerd voor corruptie, maar iedereen beseft dat het om een politieke afrekening gaat. 11 prinsen en 38 belangrijke ambtenaren verloren hun vrijheid. En ‘toevallig’ viel er ook nog een helikopter uit de lucht met prins Mohammed Bin Salman en enkele andere belangrijke mensen.

Op de recentste miljardairslijst van Forbes staat Al-Waleed op plaats 45 met 18 miljard dollar. Zijn bankrekeningen en die van alle andere gearresteerden werden bevroren.

Je kan er zeker van zijn dat alle andere miljardairs in Saoedi-Arabië en bij uitbreiding de hele wereld dit nieuws op de voet volgen.

Ongetwijfeld nemen vele van hen maatregelen en een daarvan is de aankoop van bitcoin. Geld op een bankrekening, goud, dure boten en appartementen… het kan allemaal in beslag genomen worden, maar bitcoin niet!

Enkele tientallen miljoenen is voor miljardairs klein geld. Belegd in bitcoin werkt het voor hen echter als een verzekering tegen onaangename verrassingen.

Een ander nieuwsfeit dat de interesse in bitcoin onder de rijken der aarde zeker zal opwakkeren is de onthulling van de ‘Paradise Papers’.

Er wordt steeds hardhandiger opgetreden tegen belastingontduiking, maar ook tegen legale belastingontwijking.

Om de haverklap worden dossiers over belastingparadijzen vrijgegeven om de publieke opinie te keren tegen welvarende burgers en multinationals.

De wetgeving wordt steeds strenger met initiatieven als de kaaimantaks, maatregelen tegen speciale rulings van belastingdiensten en druk op landen met lage belastingen.

Dat stuurt een boodschap naar iedereen die een rekening in het buitenland heeft: “Het net rond u sluit zich en u zoekt beter alternatieven.”

Opnieuw is bitcoin een mogelijke oplossing. Een bitcoinadres is als een anonieme bankrekening. als u oplet kan uw naam niet aan uw bitcoins gelinkt worden.

Het geld dat geparkeerd staat in belastingparadijzen wordt geschat op zo’n 20 biljoen dollar. Zelfs als maar een fractie van dat geld naar bitcoin vloeit kan de prijs enorm stijgen.

10% van dit bedrag geïnvesteerd in bitcoin en je komt uit op een minimumwaarde van $95.238 per bitcoin!

Afgunst tegenover de 1% is een trend die steeds versnelt en aangemoedigd wordt door ‘onderzoeksjournalisten’ en overheden… en u kan er nu in investeren!

Met elke maatregel die bankrekeningen in het buitenland treft en elk onderzoeksrapport dat belastingparadijzen stigmatiseert zijn er meer mensen die bitcoin kopen.

Bitcoin kan aan 7000 dollar per stuk duur lijken, maar het is niets in vergelijking met de prijsniveaus die we kunnen bereiken als bovenstaand scenario zich verwezenlijkt…

Bronnen: ZH, BMJ, Wikipedia
Foto: Kremlin

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.