Bitcoin en bitcoin cash verwikkeld in ‘broederstrijd’

Op 8 november bereikte de BTC een recordhoogte van 7.800 dollar maar de koers is ondertussen 22 procent gedaald terwijl de koers van de bitcoin cash ontzettend hard explodeert. Enkele dagen geleden nog ‘maar’ 650 dollar waard en nu al meer dan verdubbeld in waarde, de koers bereikte zelfs een piek van 2660 dollar. Er beweegt wat tussen beide cryptomunten, zoveel is duidelijk!

Extreme volatiliteit à volonté, iets wat we niet gewoon zijn op de traditionele financiële markten. Op de cryptomarkten is het dagelijkse kost, de koersbewegingen van de afgelopen dagen zijn daar het bewijs van, voornamelijk voor de bitcoin en zijn afgesplitse variant, de bitcoin cash.

De twee cryptomunten lijken wel te werken als communicerende vaten, de bitcoin verliest veel van zijn waarde terwijl de bitcoin cash fors in waarde stijgt. Het lijkt er op dat beleggers hun BTC aan het omruilen zijn voor de BCH met als oorzaak het uitstellen/annuleren van technische wijzigingen van het bitcoin-netwerk, Segwit2x genaamd.

Het plan was om dit netwerk sneller te maken zodat de technologie achter de bitcoin up-to-date blijft maar dat zou betekenen dat alleen de snelste en beste computers het netwerk in stand kunnen houden en dat zou betekenen dat de munt aan ‘decentralisatie’ zou moeten inboeten, iets wat indruist tegen de hele opzet van de bitcoin.

Daar profiteert de bitcoin cash van want deze munt maakt nu al gebruik van een ‘verbeterde’ technologie die het mogelijk maakt grotere transactie te verwerken. De munt steeg op vier dagen tijd van 650 naar 1.400 dollar. Zondagochtend bereikte de BCH zelfs een piek van 2660 dollar, over extreme volatiliteit gesproken…

De bitcoin moest fors inboeten en verloor 1.700 dollar van zijn waarde naar 6.100 dollar. Er werd zelfs een dal bereikt zondagochtend op 5.500 dollar. De vraag is hoe deze situatie zal evolueren, krijgen we een machtswissel of is dit een tijdelijke correctie? Dat antwoord weten we pas als er meer duidelijkheid komt omtrent de technische aanpassingen van het netwerk.

Bronnen: BusinessInsider, HLN

Foto: Wikimedia