Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Bizarre goudtransacties doen wenkbrauwen fronsen: wie manipuleert de goudprijs?

Bizar verhaal: Vrijdag werd op 10 minuten tijd maar liefst 4 miljoen ons goud, goed voor 8 miljard dollar, plots verkocht. Wie precies wat verkocht en aan wie is niet duidelijk. Het heeft er dus alle schijn van dat de goudprijs alweer flink gemanipuleerd wordt door de fiat-maffia.

Comex in New York registreerde 40.000 contracten van elk 100 ons goud, verkocht en gekocht binnen de 10 minuten. Gevolg was een daling van de prijs met 1.1%, goed voor zo’n 10 dollar op de ons.

Sinds de Fed nieuwe voorzichtige rate hiks aankondigde is Amerikaans staatspapier weer in trek. Ook de ECB heeft te kennen gegeven om het asset purchasing program terug te schroeven. Ook de dollar lijkt zich te stabiliseren ten opzichte van de belangrijkste wereldmunten, in het bijzonder de yen. De dollar is nog steeds – tot spijt van wie het benijdt – een veilige haven voor de meeste beleggers.

Een logisch gevolg daarvan is dat kortermijn-investeerders dan hun goud dumpen. Op zich is dat niet opmerkelijk. Opmerkelijk is de aard van de transacties: 40.000 transacties van elk 100 ons.

Toch moeten gold bugs niet panikeren. Goud is dit jaar met 12% geapprecieerd. Volgens UBS zal de goudprijs ook in 2018 niet onder druk komen te staan, zelfs al zou de ECB haar QE definitief opbergen. Daar zit vooral de goudkoopwoede in Rusland en Indië voor iets tussen.

Foto: Elaine Smith

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.