Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Aandelen in opkomende landen blijven het goed doen

Beursindexen in de ontwikkelde landen doen het behoorlijk goed dankzij de positieve economische vooruitzichten van de wereldeconomie, alsook de indexen in de opkomende economieën presteren sterk. Maar er is één index die er flink wat bovenuit steekt, namelijk de MSCI China index. De index is dit jaar al met 40 procent gestegen en het plafond is nog niet bereikt, aldus analisten.

Er viel dit jaar tot nu toe veel rendement te rapen op de financiële markten, zowel in Europa, de Verenigde Staten van Amerika als in Azië. De grafieken van de indexen in de V.S.A. zien er ontzettend spectaculair uit maar de MSCI China index moet zeker niet onder doen en is wellicht nog aantrekkelijker voor beleggers omwille van de koers-winstverhoudingen.

De MSCI China omvat aandelen van bedrijven uit Hong Kong en het vasteland en wist dit jaar al 40 procent in waarde te stijgen. Zulk koersverloop is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven en heeft de aandacht getrokken van grote institutionele beleggers. Deutsche Asset Management heeft zijn licht eens geworpen over deze markt om te zien vanwaar de forse stijging komt en welke richting het nog zal uitgaan in de nabije toekomst.

De stijging op de tabellen en het vertrouwen in de Chinese economie is er gekomen omdat een harde economische landing uitgesloten lijkt te zijn nu de verhouding tussen de yuan en de dollar stabiel is. Voorheen vreesde men dat er veel kapitaal zou verdwijnen uit China richting dollarregio’s maar dat is niet het geval. Verder werd de Chinese hoofdindex ook aantrekkelijker door de toevoeging van A-shares (aandelen van bedrijven op het vasteland) aan de MSCI Emerging Markets index.

Arjen Jonk, hoofd ETF’s van Deutsche Asset Management, benadrukt ook dat de Chinese koers-winstverhouding aantrekkelijker noteert dan de Amerikaanse en Europese. Analisten verwachten dat bedrijven in de Verenigde Staten van Amerika en Europa minder winst zullen maken terwijl de Chinese bedrijven nog marge hebben. Ze verwachten dat Chinese bedrijven volgend jaar gemiddeld 15 procent meer winst zullen maken.

Handelen in ETF’s is een goede manier om zich te begeven op de Chinese aandelenmarkten, tot voor kort was het nog onmogelijk om als bv. Europeaan of Amerikaan om A-shares in te slaan. Jonk bemerkt dat de interesse vanuit Europa en de V.S.A. steeds groter wordt en dus voorspelt hij dat Chinese fondsen en aandelen volgend jaar nog een stukje kunnen doorstijgen.

Bronnen: Beursduivel

Foto: 5477687 – Pixabay

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.