Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Peking opent steeds meer de deuren voor de buitenwereld

China heeft de laatste tijd meerdere malen aangegeven om zich meer open te stellen naar de buitenwereld toe in een poging om te groeien als financiële hub. Internationale bedrijven en investeerders zijn steeds meer welkom om handel te drijven met en in China. Voornamelijk de één bepaalde sector ondervindt daarvan de voordelen want sinds kort hebben de Chinese autoriteiten buitenlandse verzekeraars meer toegang gegeven tot de financiële sector.

Niet geheel onverwacht maar toch verrassend nieuws vanuit China, deze week werd beslist om buitenlandse bedrijven en investeerders meer toegang te geven tot de Chinese financiële sector. Een beslissing die past in hun strategische aanpak om te groeien als financiële hub en hun plaatsje op het wereldtoneel nog verder uit te breiden.

Het nieuwe beleid verhoogt de ‘foreign ownership’-limiet van 49 procent naar 51 procent, dat betekent concreet dat er twee procent meer buitenlandse bedrijven zich mogen begeven op de Chinese markt. De bedoeling is om die limiet binnen drie jaar volledig op te heffen voor een totale toegang.

Het is voornamelijk de verzekeringssector die een grotere instroom zal zien van buitenlandse bedrijven omdat hier veel opportuniteiten liggen voor de diversificatie van hun portefeuilles, aldus marktkenners.

De verzekeringssector in China wordt reeds strikt gecontroleerd door de overheid, op zich kan je dus spreken van een sector die relatief goed in de hand wordt gehouden en waarbij risico’s vrij beperkt zijn door een aanbod van goede verzekeringsproducten.

Door de nieuwe maatregel staat deze sector wellicht een nog groter voordeel te wachten dankzij de komst van buitenlandse verzekeraars. Verschillende marktkenners en analisten zijn positief over de recente ontwikkelingen en verwachten dat de verhoogde concurrentie zal zorgen voor een verbetering van de Chinese financiële sector.

Er zullen betere en complexere producten op de verzekeringsmarkt komen die risico’s beter in de kiem smoren en die op alle vlakken voordeliger zullen zijn voor de verzekeringnemers. China drukt steeds meer zijn stempel als economische grootmacht, zeker als hun markt nog meer zal worden opgesteld in de nabije toekomst.

Bronnen: Lexology, CNBC, International Adviser

Foto: Wikimedia

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.