Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

JP Morgan gaat toch in de crypto’s

Zakenbank JP Morgan, met aan het hoofd bitcoinbasher Jamie Dimon, gaat dan toch overstag.

Ontslaan

Nadat Dimon twee maanden bitcoin met de grond gelijk maakte en de cryptomunt vergelijkt met alles wat slecht en frauduleus is, gaat JP Morgan nu toch in de bitcoinhandel.

Dimon gaf aan dat hij handelaren van de bank meteen zou ontslaan als hij wist dat ze in bitcoin handelden maar niets zo veranderlijk als de woorden van een bankier.

Of hij heeft de touwtjes bij zijn eigen bank niet volledig in handen en zal inderdaad volop aan het ontslaan moeten gaan.

Bitcoinfuture

JPMorgan Chase overweegt in navolging van de Chicago Mercantile Exchange (CME) Group, het grootste beursbedrijf ter wereld, om termijncontracten op bitcoin in de markt te zetten.

Met zo’n bitcoinfuture is bezit van een bitcoin niet meer nodig en de verwachting is dat het zal zorgen voor een toeloop van professionele beleggers.

Bloomberg meldde dat de zakenbank onder het klantenbestand aan het onderzoeken is in hoeverre er behoefte is en wat de risico’s zijn van zo’n constructie.

Sinds de uitspraken van Dimon is de waarde van een bitcoin inmiddels weer verdubbeld in waarde.

Vertienvoudiging

“Erger dan tulpenbollen”, een “bubbel die zal barsten”. De uitspraken van de topman van de Amerikaanse zakenbank logen er niet om.

De munt stond op dat moment rond de 4100 dollar. Nu de bitcoin boven de 8200 dollar staat, lijkt de stemming dus radicaal om te slaan.

Door de vertienvoudiging in waarde dit jaar worden zakenbanken wel gedwongen hun positie ten opzichte van de munt te heroverwegen.

Dimon staat niet alleen in zijn aversie want ook andere grootbanken trekken hun neus meestal op als het woord bitcoin valt.

In de techniek achter bitcoin, de blockchain, zien ze dan meestal wel weer waarde, maar nu de prijs zo hard oploopt lijken ze toch bang een hoop te missen.

Bronnen: Bloomberg, Market Watch

Foto: Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.