Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Bitcoin door de 10.000 dollar

Bitcoin is de 10.000 dollargrens gepasseerd en hoewel de koers erg grillig is, zijn tekenen van verval ver te zoeken.

De virtuele munt is bezig aan een ongekende opmars en steeds vaker haalt de cryptovaluta het nieuws.

De spectaculaire waardeontwikkeling van het digitale betaalmiddel blijkt niet te stoppen nu ook de 10.000 dollar is gepasseerd.

Waar het precies naartoe zou moeten gaan is onbekend. Toch terug naar nul of richting de 1 miljoen dollar? De meningen zijn flink verdeelt.

Bubbel

Op basis van wetenschappelijk onderzoek naar eerdere zeepbellen op de financiële markten is de kans dat de bitcoin gaat crashen meer dan 80 procent, aldus Mark Hulbert van MarketWatch.

Als een koers over een periode van twee jaar met meer dan 100 procent stijgt blijkt de kans op een crash van minstens 40 procent ongeveer 50 procent.

Bij een stijging van 150 procent is de kans op zo’n terugval zelfs 80 procent.

Klein detail: bitcoin steeg in twee jaar al meer dan 2.500 procent in waarde.

Ook CEO’s van banken hebben het niet zo op de cryptovaluta en menen dat een crash onvermijdelijk is.

Dat een crash onvermijdelijk is blijkt ook wel uit het koersverloop van de munt zelf. Die ging vaak genoeg binnen no time 40 procent lager.

Toch lijkt de lange termijn trend tot nu toe flink hoger.

To the moon

Anderen zijn dan ook lyrisch over de cryptomunt. Wellicht iets te.

Niet voor niets dat een Limburger zijn huis en al zijn spullen verkocht om vervolgens alles in bitcoin te investeren en met zijn gezin op de camping te vertoeven.

Ook miljardair Mike Novogratz is bullish en denkt dat de cryptomunt eind 2018 40.000 dollar waard is.

Analist Kay Van-Petersen gaf begin dit jaar aan dat bitcoin over 10 jaar zelfs 100.000 dollar waard is.

En ook Dennis Porto, student aan Harvard, is een van de dwarsdenkers die denkt dat de waarde van de cryptomunt verder kan stijgen tot 100.000 dollar.

De tijd zal het leren. De cryptomunt tikt ondertussen al de 10.800 dollar aan.

Bronnen: Coinmarketcap, Market Watch, CNBC, Markets Morning

Foto: Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.