Old Mutual Gold and Silver Fund investeert in Bitcoin!

Bitcoin is ondertussen gekend als één van de meest verhandelde cryptomunten wereldwijd. Het is echter nog steeds wachten op een echt doorbreken in de reële wereld waardoor de munt gevoelig blijft aan speculatie, wantrouwen en kritiek.

Ondanks de vele critici lijkt Bitcoin langzaam de stap te nemen om door grote investeringsfondsen opgenomen te worden in hun portfolio. Dit als risicovol product om te kunnen tegemoet komen aan de vragen van rijke investeerders welke niet rechtstreeks willen beleggen in deze cryptomunt. Dit zal de Bitcoinkoers de komende maanden dan ook doen oplopen waardoor de 10000 USD grens vermoedelijk zal doorbroken worden in december.

Vrijdag werd ook een ander onverwacht nieuwsitem bekend gemaakt omtrent het investeren in Bitcoin. Er werd namelijk bekend gemaakt dat de winsten van één van de belangrijkste Bitcoin-concurrenten in de reële wereld, namelijk goud, worden geïnvesteerd in Bitcoin. Dit maakte Naylor-Leyland, manager bij het gekend Old Mutual Gold and Silver Fund, bekend.

De strategie om gemaakte winsten te herinvesteren in Bitcoin werd reeds in april 2017 in de praktijk omgezet. Er wordt onder meer benadrukt dat Bitcoin ondanks de hoge volaliteit, een betere investering is dan mijnbouwfondsen. Dit alles is niet toevallig waarbij door tal van analisten benadrukken dat Bitcoin kan aanzien worden als het nieuwe digitale goud.

Indien Bitcoin een fractie van de markt kan innemen van dit gekende edelmetaal, dan kan de prijs stijgen tot zelfs 50000 USD. Slaagt het hier echter niet in dan dreigt dit op termijn een verloren zaak te worden. In tegenstelling tot fysiek goud is de prijs van Bitcoin echter onderhevig aan zeer grote prijsschommelingen waardoor beleggers bereid moeten zijn het nodige risico te nemen.

Waar velen denken dat de Bitcoin en de bijhorende blockchaintechnologie een zuiver speculatieve bubbel is, is dit echter niet het geval. De blockchaintechnologie moet los gezien worden van de Bitcoin, en zal de komende jaren op grote schaal worden toegepast door diverse multinationals. Zelfs indien Bitcoin niet zou doorbreken als een echte munt dan zal deze blockchain-technologie wel verder gebruikt worden.

Een andere scenario is het scenario waar Bitcoin de komende jaren uitgroeit tot een echte onafhankelijke en decentrale virtuele munt. Dit zou er dan ook voor zorgen dat ook hier de early adopters de vruchten ervan kunnen plukken. Net zoals sommigen rijk werden door het investeren in Apple, Amazon of Alphabet de eerste jaren kan dit dan ook het geval zijn voor het investeren in Bitcoin.

Bronnen:

http://www.cnbc.com