Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Flashcrash Bitcoin toont gebrek aan performantie platformen aan

Na het bereiken van de 11000 USD grens is de Bitcoin aan een flashcrash bezig waarbij duizenden dollars verdampen van gebruikers welke door zware performantieproblemen niet kunnen inloggen op het door hun gebruikte platform.

Terwijl Bitcoin de afgelopen dagen hoge toppen scheerde zijn de problemen op het gebied van volaliteit pijnlijk duidelijker geworden woensdagavond. De Bitcoinkoers crashte vlak na het hoogtepunt met maar liefst 18% waarbij er tienduizenden gebruikers vermoedelijk hun geld zien verdampen zonder te kunnen ingrijpen.

Gekende platformen zoals Coinbase, Gemini en Bitstamp slagen er niet de serverload te verwerken waardoor gebruikers machteloos moeten zien hoe de prijs naar beneden kelderde. Het toont helaas aan dat de markt nog niet volwassen genoeg is om dergelijke problemen het hoofd te bieden. Voor de gebruikers van Coinbase is dit helaas niet de eerste keer waardoor het platform hoogstwaarschijnlijk nog tal van klachten zal ontvangen de komende dagen en weken.

Toch biedt een dergelijke mogelijkheid de kans om nog aan een redelijke prijs in te kopen vooraleer Bitcoin verder als een mainstream munt gebruikt zal worden. Ondertussen werd ook bekend gemaakt dat de gekende technologiebeurs Nasdaq overweegt om futures in Bitcoin aan te bieden vanaf de tweede helft van 2018. In tegenstelling tot CME zou dit de stap zijn welke de Bitcoinhandel definitief beschikbaar zou maken voor het grote publiek.

De ongerustheid bij centrale autoriteiten omtrent Bitcoin stijgt evenredig met de koers. Na het doorbreken van de 10000 USD grens is Bitcoin nog moeilijk weg te slaan uit de media. Enige jaren geleden was het ondenkbaar dat een sterke daling van de koers een breaking item zou vormen op gekende financiële media.

Indien het grote kapitaal ook zal investeren in Bitcoin zal dit echter mede met behulp van hefbomen gebeuren. Dit kan dergelijke gebeurtenissen nog verder uitvergroten waarbij reeds diverse voorbeelden bestaan van de afgelopen jaren. Denken we maar aan de flashcrash in 2010. Om werkelijk mainstream te worden is dit echter een onmisbare stap om ook toegang te verkrijgen tot deze kapitalen.

 

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.