Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Het slimme geld zit short goud

Het ziet er niet al te goed uit voor goud.

Er komt maar geen versnelling naar boven in de prijs en dit was – op uitzondering van 2016 – weer eens een jaar zoals de vorige 4, een teleurstelling dus voor de goudkevers.

En het slechte nieuws loopt hier waarschijnlijk niet ten einde zo blijkt.

Dit kan je afleiden uit de volgende grafiek van Movement Capital:

Goudproducenten zijn hun productie aan het hedgen en denken dus dat de koersen lager gaan de komende tijd.

De producenten worden doorsnee gezien als het ‘slimme geld’.

Aan de andere kant hebben we de speculanten (zeg maar het domme geld), deze hebben nu een zeer grote long positie in de boeken staan.

In het verleden bleek een dergelijke positionering negatief voor de goudprijs.

Beleggers die van deze shift in positionering willen profiteren en in willen spelen op een daling in de goudprijs kunnen dit doen met de DB Gold Short ETF, deze staat genoteerd onder de ticker ‘DGZ’.

Diegene die het meer speculatief willen aanpakken kunnen de ETF kopen die een dubbele hefboom in de aanbieding heeft. Dit is de DB Gold Double Short, deze staat dan weer onder de ticker ‘DZZ’ genoteerd.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.