Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Beleggen in de wereldindex levert dit jaar 22.5% op

Het fenomeen van de ‘man op de hoek van de straat’ die een bord vast heeft waarop staat: ‘het einde is nabij’ is duizenden jaren oud.

In 2008 leek het einde van de financiële markten wel héél erg dichtbij.

Gelukkig is een ‘armageddon’-scenario uitgebleven. We zijn nu ondertussen bijna 10 jaar verder en het geheel ziet er vrij goed uit.

Onderstaande grafiek van Zerohedge vertegenwoordigt de wereldwijde aandelenindexen.

Sinds begin 2009 zijn we globaal bezig aan een mooie comeback. De snelheid van deze expansie is recent zelfs toegenomen: het is deze acceleratie die de mensen van Zerohedge extra in de verf hebben gezet, zoals je kan zien in het groene kader.

Veel beleggers zijn er niet van op de hoogte dat er ook een ETF is waarmee je in kan spelen op de bovenstaande index.

Ik heb het dan over de Vanguard Total World Stock ETF, deze kan je vinden onder de ticker ‘VT’.

Deze ETF – die per definitie zeer gespreid is qua risico en sectoren – doet het dit jaar erg goed met een rendement van 22.5% en lijkt er nog altijd veel zin in te hebben!

Misschien iets voor op je verlanglijstje voor met kerstmis?

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.