Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Olie-aandelen: inhaalbeweging op komst?

De olieprijs viel tussen 2014 en 2016 als een baksteen omlaag. De koers ging in deze korte tijdspanne van $100 naar $25 per vat.

Noem het gerust een crash.

Sinds begin 2016 is de prijs echter bezig aan een opmars waarbij de koers zelfs verdubbelde ten opzichte van de bodem twee jaar geleden.

Dat mag natuurlijk ook wel na zo’n ravage.

Beleggers die op de rebound inspeelden met een aanschaf van oliebedrijven, hebben echter minder reden tot juichen.

Onderstaande grafiek van Topdown Charts laat zien waarom:

 

Er zit nog veel ongeloof in deze rally en dat vertaalt zich in het feit dat olieaandelen weinig interesse wekken bij beleggers.

Dit is mogelijk een mooie kans voor koopjesjagers die zich willen begeven in deze sector.

Inzetten op een inhaalbeweging van de olieaandelen, kan je doen met de SPDR Oil & Gas Exploration & Production ETF (ticker XOP).

Een interessante trade dus voor diegene die de move in olie tot zover hebben gemist.

 

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.