Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Winters weer kan gasprijs laten ontvlammen

Noord-Amerika maakt zich mogelijk op voor ‘La Niña’: een weerbeeld met ijzige temperaturen en grote hoeveelheden sneeuwval.

De kans op ‘La Niña’ tussen nu en februari bedraagt 92%.

De onderstaande grafiek van Bloomberg & NOAA laat zien dat het een stuk kouder wordt dan normaal:

Koud en warm weer hebben een grote impact op de aardgasprijs. Koelen en verwarmen gebeurt namelijk met aardgas.

Als Noord-Amerika te maken krijgt met ‘La Niña’, dan zal de verwarming dus een stukje hoger gezet moeten worden.

En daar kan je als belegger je voordeel mee doen.

Je kunt inspelen op dit koufront door een aardgas-ETF te kopen. Je vindt ‘United States Natural Gas Fund’ op de beurs onder de ticker ‘UNG’

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.