Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Let hier op als je in 2018 wil beleggen in groeilanden

Opkomende markten deden het heel erg goed in zowel 2016 als 2017. Of dat in 2018 ook het geval zal zijn, is nog maar de vraag.

Deze markten zijn namelijk erg gevoelig voor renteverhogingen, en dit in de negatieve zin dan wel te verstaan.

Pictet Asset Management heeft een leuke grafiek die de gevoeligheid hiervoor – land per land – erg mooi illustreert:

Als je positief bent over de opkomende markten maar ook hogere rentevoeten verwacht, winkel je best in de groene zijde van de tabel.

Dit zijn de opkomende markten die het minst gevoelig zijn voor verdere renteverhogingen.

Helemaal links heeft Pictet India gezet.

Mensen met interesse in India, kunnen kiezen voor de ‘Ishares MSCI India ETF’ die noteert onder de ticker INDA.

Zo zit je zowel in één van de snelst groeiende landen ter wereld, maar ben je tegelijkertijd redelijk beschermd tegen hogere rentevoeten.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.