Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Europese bankensector: uitbraak naar nieuw hoogtepunt

De Europese bankensector komt uit een moeilijke periode.

De vrees voor een nieuwe bankencrisis laaide in de zomer van 2016 weer op. De koersen van bankaandelen bleven maar dalen.

Deutsche Bank bezorgde beleggers heel wat kopzorgen: het omvallen van zo’n bank, zou een systeemcrisis kunnen veroorzaken.

Beleggers die in deze paniek kochten, deden een slimme zet.

De koersen staan ondertussen staan alweer bijna 100% hoger.

En het ziet er nog altijd erg goed uit.

Volgens Aaron Jackson van NorthstarTA is er zelfs nu sprake van een nieuwe uitbraak naar boven.

De onderstaande grafiek van Jackson maakt dat meer dan duidelijk.

Jackson ziet hier een consolidatie van een half jaar, die gevolgd wordt door een mooie uitbraak naar een nieuw hoogtepunt.

Een mooi moment om in te spelen op verdere sterkte van de Europese banken, zo lijkt het.

Dit kan je doen door de ‘iShares MSCI Europe Financials ETF’ te kopen, die ook Jackson gebruikt in bovenstaande grafiek.

Je kan deze ETF vinden onder ticker ‘EUFN’.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.