Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

“De obligatie bullmarkt is voorbij”

Amerikaanse obligaties bevinden zich in een enorm lange bullmarkt.

Deze begon namelijk in 1980-1981 en is hiermee bijna 40 jaar oud. Dat is – ik trap even een open deur in – heel erg uitzonderlijk.

Volgens Anthony Cheung van AmplifyTrading zijn er heel wat redenen om negatief te zijn over de Amerikaanse obligatiemarkt:

• Het rendement op de 10 jaar lopende obligatie boven de 2.50%.

• Stijgende prijs van olie.

• De Federal Reserve die hun balans af wil bouwen.

• De verwachting van inflatie.

• Een verder stijgende aandelenmarkt.

• …

En dan heb je nog Bill Gross en Jeff Gundlach: “De obligatie bull markt is voorbij”, zeggen deze legendarische beleggers.

Hoe kun je hier op inspelen?

Dat kan door de ‘ProShares Short 7-10 Year Treasury’ te kopen (ticker: ‘TBX’).

Met deze ETF ga je short op deze obligaties en speel je in op een daling.

Het is ook een leuk instrument om je in te dekken tegen eventuele voorziene of onvoorziene gevolgen.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.