Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze ‘pairs trade’ is een opportuniteit voor beleggers in opkomende markten

De ‘opkomende markten’ hebben het de afgelopen 2 jaar formidabel gedaan.

De ‘iShares MSCI Emerging Markets ETF’ staat in deze tijdspanne maar liefst meer dan 60% in de plus!

Aan de groei van de opkomende markten lijkt nog geen einde te komen.

Het lijkt zelfs pas begonnen.

Onderstaande grafiek van TopDown Charts illustreert perfect waarom.

Het aandeel van de opkomende markten -wat betreft de globale groei- stijgt enorm hard.

Het globale aandeel van de ‘ontwikkelde markten’ zoals de VS en Europa moet daarentegen inleveren.

Een soort ‘pairs trade’ -waar u long gaat op één asset en short op één ander & en zo het differentieel als winst op zak steekt- lijkt hier wel aan de orde.

Zo kan je bijvoorbeeld short gaan op de ‘SPDR S&P500 ETF’ [SPY], terwijl je tegelijkertijd long gaat op de bovengenoemde opkomende markten ETF.

Zo heb je toch zicht op mooie rendementen in de toekomst, terwijl je voor een heel groot deel -zoniet volledig- ingedekt bent tegen een eventuele correctie of crash van de markten.

Een leuke opportuniteit voor de belegger met een iets langere beleggingshorizon.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.