Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Britse Pond laat mooi technisch patroon zien tegen USD

De Amerikaanse Dollar heeft het de laatste tijd niet makkelijk gehad.

Maar de vraag is dan eigenlijk, tegen wat exact?

Valuta worden overigens afgewogen op een relatieve basis.

Zo kan de USD bijvoorbeeld aan het stijgen zijn tegen de EUR, maar aan het vallen tegen de JPY.

Het blijkt dat de USD tegen zowat elke noemenswaardige valuta het (erg) slecht doet momenteel. Dit is ook het geval tegen de Britse Pond, de GBP.

De mensen van ‘TradingChannels’ tonen dat GBP een mooi technisch patroon laat zien tegen de USD.


Deze technische analyse doet vermoeden dat de GBP verder zal rallyen tegenover de USD, nadat de huidige consolidatie voorbij is.

Het zou nu dan ook een mooi moment zijn om hier op in te spelen met een long GBP / short USD positie.

Dit kan je het beste rechtstreeks doen. Er zijn voor deze trade wel ETFs te vinden, maar de meesten zijn niet erg liquide.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.