Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Hoe munt slaan uit de energiesector?

Investeren in energie is weer hot.

Een opleving in de energiesector is vaak tekenend voor een expansie cyclus die in zijn laatste jaren is.

Dat is dan ook exact wat we vandaag zien.

Er valt een mooie cent te slaan uit het uitzoeken van goede bedrijven in de gehele energie sector.

Zo weet ook ‘1SimpleTrader’ van StockTwits, die de volgende grafiek laat zien:

Het betreft Resolute Energy Corp, een onafhankelijk olie & gas producent.

Er is sinds kort sprake van een opwaartse uitbraak uit de zijwaartse range – die je ziet in het blauw – en nu een hertesting van deze uitbraak.

Dit punt vertegenwoordigt vaak het beste instapmoment.

Voor de speculanten die bij het inleggen van hun marktorders zo min mogelijk risico willen nemen, is dit een mooi instapmoment.

Er is hier namelijk sprake van zowel horizontale steun – de lijn van de uitbraak – alsook zijn er maar liefst 2 ‘moving averages’, die zich net onder deze horizontale steun bevinden.

Dat is exact wat je wil zien als speculant.

Je neemt in dit geval gewoon een positie in, zet je ‘stop loss’ net onder het onderste moving average, en klaar is kees.

Uiteraard moet je je stops wel aanpassen na verloop van tijd of werken met een ‘trailing stop loss’.

Zo kan je tientallen procenten maken als het goed gaat, en is je verlies – mocht het toch mis gaan – beperkt tot maar een paar procent.

Je zou er als trader bijna van gaan likkebaarden.

Je kan Resolute Energy Corp vinden onder de ticker ‘REN’.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.