Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

3 ETF’s voor beleggers in groene energie

In 2017 hebben beleggers wereldwijd 333,5 miljard in groene energie gepompt.

Dat is 3% meer dan in 2016 en de op één na hoogste invloei van kapitaal allertijden.

Dat blijkt uit cijfers van ‘Bloomberg New Energy Finance’ (BNEF).

Groene energie wordt door veel beleggers als een middel gezien om klimaatopwarming tegen te gaan.

Zon en wind zijn de belangrijkste bronnen van groene energie.

Je hebt ook nog andere vormen zoals geothermische of nucleaire energie. Maar ook energie opgewekt door stromend water, past in dit rijtje.

Deze alternatieve energievormen staan vandaag nog in de schaduw.

Het zijn desondanks wel sectoren die je zeker in het oog moet houden.

Wil je meeliften op de golf van de groene energie? Dan kun je de volgende ETF’s toevoegen aan je watchlist:

Voor wind energie: ‘First Trust Global Wind Energy ETF’, te vinden onder ticker ‘FAN’.

Voor zonne-energie: ‘Guggenheim Solar ETF’ te vinden onder ticker ‘TAN’.

Wil je het gehele veld van groene energie bespelen, dan kun je het ‘First Trust Clean Edge Energy Index Fund’ kopen. Deze ETF kan je vinden onder ticker ‘QCLN’.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.