Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Nieuwe records voor Amerikaanse biotechsector

Biotechnologie is een volatiele sector waarmee je veel geld kan verdienen op korte tijd.

Uiteraard kun je ook geld verliezen: zo was de biotech crash van 2015-2016 erg pijnlijk voor beleggers.

De SPDR Biotech ETF – een van de bekendste index ETF’s op het gebied van biotechnologie – verloor in die periode maar liefst 50%.

De crash is intussen verteerd en we bereiken momenteel zelfs nieuwe highs.

De Amerikaanse biotechnologie sector zet nu de vorige piek van 2015 in zijn schaduw.

Dit is ook Kieran O’Dea niet ontgaan, een hedge-fund manager uit New York.

O’Dea is al geruime tijd een grote aanhanger van de biotech sector en heeft met ‘FibroGen Inc’ een pareltje ontdekt.

FibroGen Inc is bezig met ontwikkelingen op het gebied van o.a. de bestrijding van pancreas kanker en bloedarmoede.

Het bedrijf heeft al grote stappen gemaakt en dat zie je ook in de aandelenprijs. Het aandeel schoot de laatste jaren omhoog als een raket.

En de stijging is nog niet afgelopen, aldus O’Dea.

De schuin aflopende lijn rechtsboven wijst op een technisch patroon met potentieel.

Zoals je kan zien is de prijs recent boven deze aflopende lijn uitgebroken. Dat is goed nieuws voor de biotech fanaten die dit aandeel op hun lijstje hebben staan.

Je kan zelf dit aandeel natuurlijk ook op je watchlist zetten.

Je vindt ‘FibroGen Inc’ onder de ticker ‘FGEN’.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.