Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Stierenmarkt in koper staat nog in kinderschoenen

De koperprijs heeft het de laatste 2 jaar enorm goed gedaan.

Kopermijnen deden het nog veel beter.

De ‘Global X Copper Miners ETF’ (ticker: COPX) staat 230% hoger, sinds de bodem begin 2016.

Kopermijnen doen het hiermee een stuk beter dan de opkomende markten en de edelmetaalsector.

Mijnmagnaat & multimiljardair Robert Friedland is bijzonder positief over koper. Tegen het jaar 2021 zal je een telescoop nodig hebben om de koperprijs te kunnen zien.

Samen met de opkomst van China en India, zullen elektrische voertuigen zorgen voor een revolutie in het energielandschap.

Voor de productie van een elektrisch voertuig is namelijk 3 tot 4 keer zoveel koper nodig, in vergelijking met traditionele wagens.

De vraag naar koper vertienvoudigt tegen 2027, berekende het ‘International Copper Association’.

Deze stierenmarkt in koper staat dan ook pas in zijn kinderschoenen, concludeert Friedland.

Wil je hierop inspelen, dan kun je de ‘Global X Copper Miners ETF’ toevoegen aan je portefeuille.

Je bent met Friedland aan je zijde in goed gezelschap: hij is niet voor niets zo succesvol en opgenomen in de ‘Mining Hall of Fame’.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.