Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Peter Brandt: ‘let op voor correctie!’

Peter Brandt is een trader met meer dan 40 jaar ervaring, wat hem tot een echte veteraan in het vak maakt.

Als deze man iets zegt spits je dus best je oren, gezien zijn formidabele trackrecord.

Hij is een technisch analist pur sang en handelt dan ook écht alleen maar de prijsactie.

De parabolische stijging van de Dow Jones lijkt voorlopig ten einde. Deze week is de up-trend gebroken.

En dat is toch wel zorgwekkend. Volgens Brandt is het nu opletten voor een grote correctie.

Zo voorziet hij een daling in de Dow Jones van maar liefst 10 a 15 percent. Een daling van die omvang hebben de markten al lange tijd niet meer gezien.

Natuurlijk is niets zeker, maar het lijkt een goed idee om je portfolio te hedgen of misschien zelfs gewoonweg short te gaan op de Dow Jones.

Je kan dit doen door aandelen te shorten, die volgens jou weinig tot geen potentieel hebben om zo een grotere graad van neutraliteit te bekomen tegenover de bewegingen van de algemene markt.

Of je kan gewoon een short ETF kopen zoals de ‘ProShares Short Dow 30’.

Voor diegene die nog iets negatiever zijn – of gewoon een hoger risicoprofiel hebben – op de Dow Jones en dit ook willen uiten op de beurs is er natuurlijk ook de ‘Ultra Pro Short Dow 30’ ETF.

Dit is in essentie de bovenstaande ETF maar met een hefboom van maar liefst x3!

De ‘ProShares Short Dow 30’ kan je vinden onder ticker ‘DOG’.

De ‘Ultra ProShares Short Dow 30’ kan je vinden onder ticker ‘SDOW’.

Op de beurs moet je altijd en overal oppassen, maar vooral als je ergens short op gaat. Vergelijk het met tegen de stroming in zwemmen.

Mocht deze trade niet werken, dan is het belangrijk om op voorhand een exit strategie te plannen (zeker als je werkt met de ETF die gebruikt maakt van een hefboom).

Je kan tenslotte alleen maar grote verliezen pakken als je kleine verliezen uit de hand laat lopen.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.