Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Inspelen op dalende beurzen met deze tactische trade

Markten wereldwijd hebben het moeilijk.

Je moet het allemaal in een bepaalde context kunnen zien om koel te kunnen blijven.

Ondanks de zwakkere resultaten, staat de ‘MSCI All Country World Index’ momenteel nog altijd meer dan 3% in de plus dit jaar.

Emoties kunnen namelijk snel hoog oplaaien. Je hierdoor laten meeslepen is slecht voor je beleggingsresultaten.

Dat vindt ook Shane Oliver van AMP Capital uit Sydney, een vermogensbeheerder met $140 miljard onder beheer.

Volgens Oliver kunnen globale aandelenmarkten zo’n 10% corrigeren maar is er geen reden voor paniek.

Het is volgens hem gewoon een correctie die we al even niet meer gewend zijn en waarvoor het in principe eigenlijk ook wel een beetje tijd werd.

Onderstaande grafiek laat dan ook het pad zien dat de bovenstaande index volgens Oliver gaat afleggen.

Momenteel hebben we een correctie van zo’n 3à4% achter de rug.

De globale economie doet het echter nog altijd gewoon goed volgens Oliver.

De komende maanden is een verdere daling nog steeds mogelijk. Dit is dus een opportuniteit om te shorten, of om je portfolio in te dekken mocht je dit nog niet gedaan hebben.

Een goede tactische trade om op dit moment de 2 bovenstaande doelen te kunnen bereiken is dan ook om de ‘iShares MSCI ACWI ETF’ te shorten. Je kan deze vinden onder ticker ‘ACWI’.

Zodra je een conservatievere positie hebt ingenomen, kun je beginnen denken aan je lijstje met aandelen waarvan je maar al te graag extra bij zou willen kopen.

Natuurlijk liefst tegen een lagere prijs, want dat zou zomaar eens het geval kunnen zijn.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.