Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Huidige correctie geen reden om te panikeren

Huidige correctie geen reden om te panikeren

Na een uitzonderlijke lange stijging, zonder ook maar één correctie van enig noemenswaardig formaat, is er nu weer volatiliteit op de beurs.

De huidige correctie is echter geen reden om te panikeren.

Cormac Mullen van Bloomberg, laat met deze grafiek zien dat er na een dip mooie koopkansen zijn.

Als je kocht net na de correctie zat je zo goed als altijd gebakken voor de komende 12 maanden, zoals de grafiek van Mullen mooi illustreert.

En de paar keer waar dit niet het geval was geweest, dan had je slechts een klein verlies. Al bij al een mooie risk/reward situatie dus.

Je kan dit doen door de aandelen die je nu al in portfolio hebt bij te kopen op een niveau dat je aantrekkelijk lijkt, of, nieuwe aandelen die nog op je verlanglijstje staan te kopen.

Je kunt ook indexeren en inspelen op een stijging van de algemene indexen.

Zo kan je dus in het geval van indexering bijvoorbeeld de ‘SPDR S&P500 ETF’ kopen (ticker: SPY).

Natuurlijk kan je op de beurs niet spreken van zekerheden, maar moet je het doen met waarschijnlijkheden.

De waarschijnlijkheid hier is dat dit een mooie opportuniteit is om cash aan het werk te zetten.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.